24. kesäkuuta 2012

Uutta autoa...

Tuli vihdoin hommattua pieni pakettiauto vanhan sedanin tilalle. Pitkittelin vaihtoa, kun vanha auto oli hintaansa nähden todella hyvä. Automaattinen ilmastointi, vähän ajettu, kaikinpuolin siisti ja 180hp. Auto kuitenkin päätyi myyntiin, ja siitä irtosi 1900e. Lähdin sitten sillä rahalla metsästämään sopivaa pakettiautoa.

Tiesin, että tähän rahaan ei kummoista saa mutta jos edes toimivan. Löydettiin Vantaalta autoliikkeestä ok kuntoinen Peugeot Expert, josta oli juuri leima mennyt vanhaksi. Vähän riskillä ostettiin ja mentiin leimalle. Ainut vika oli öljypohjassa oleva tyhjennyspultti, joka vuosi joitain tippoja katsastuksen aikana. Vika oli naurettavan helppo korjata uusimalla pultin ja tiivisterenkaan.

Auto sopii kyllä käyttötarkoitukseen todella hyvin, nyt kun on tilaa duunikamoille ja saa fillaritkin mukaan. Kulutus on paljon vähemmän mitä aikaisemmin, lisäksi voi tankata halvemmalla. Vakuutusmaksutkin laskivat rajusti. Kyllä tähän mennessä tuntuu siltä että kyllä kannatti.

Vähän ilmastointia ja tehoa jäi kyllä ikävä mutta mikäs tuolla rauhassa ajellessa. Se on kyllä tullut huomattua että noita pakeja vihataan liikenteessä kun pitää roikkua aivan perässä kiinni kokoajan ja ohi vetää vaikka ajettaisiin ihan nopeusrajoitusten mukaan. Tulee vähän sama olo kun mopolla aikoinaan ajeli!

Lenkkejäkin on kivempi heittää kun voi vaivattomasti etsiä maastoja vähän pidemmältäkin, eikä tarvitse kuluttaa energiaa siirtymiseen pelipaikalle. Pitää koputtaa puuta ja toivoa että huolettomia kilometrejä olisi edessä.


Peugeot Expert


Peugeot 406 2.0T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti