29. kesäkuuta 2012

Dbs ajokunnossa..

Nyt on viikonloppujen rientoihin pyörä. Viime ajokerralla pienessä tuiskeessa huomasin että takajarru ei toimi, ja satula on irtoamassa. Takajarrusta oli vaijeri mennyt poikki ja satulatolpasta oli lohjennut kokonaan pala pois joten laitoin pyörään:

- uuden vaijerin takajarrulle
- uuden satulaputken ja penkin
- uudet polkimet
- vähän heijastimia ettei autot aja yli :)

Kaikki skulaa, kasetti on varmaan vähän kulunut paikoitellen kun vaihteet paukkuu äänekkäästi. Tuo joustava satulatolppa on kyllä aika mukava, toimii paremmin mitä kuvittelin. Säätöjäkin on kaksi, jousen esijännitys ja rebound!

Vaka vanha Dbs

Lisäksi tullessani kotiin joku oli löytänyt taas hyvän parkin keskeltä parkkipaikkaa, juuri ja juuri pääsin omalle paikalle. Päätin muistuttaa kuskia etteivät kaikki ole samaa mieltä onnistuneesta parkkeeramisesta.

Kuvanlaatu on taattua Huaweita...

27. kesäkuuta 2012

Uusi pyöränhuolto paikka..

Aiemmin huoltopaikkana toiminut verkkokellari vaihtuu paken tavaratilaan, lähinnä siksi että verkkokellarissa ei ole tilaa kun on niin onnettoman pieni. Työkaluja saapui tänään Irlannista, valmis setti mistä löytyy vähän kaikkea. Lisäksi pieni kippo jossa on magneetti pohjassa ettei pultit ja muut karkaile. Vielä pitäis hommata pyörän huoltoteline, mallia seinään kiinnitettävä niin olisi mukava työskennellä. Tälläistä olen katsellut.




Ostin aiemmin tälläisen kampisetin kun oli hyvä alennus. Sain 150 euron setin 61,50 eurolla jonkin näköisestä alennuksesta. Tuolta CRC saa välillä todella hyvään rahaan laadukasta osaa, kannattaa seurailla alennuksia ja kampanjoita. Vielä tarvitsen sopivan bottom bracketin, jotta saan kiinni tuon setin. Se olisi sitten seuraava projekti pyörän parissa.


Vettä on tullut kun esterin per****** mutta se ei ole haitannut, ainakaan paljoa. On tullut ajettua silti mutta ei se mukavaa ole kun juuret ja kivet ovat liukkaita ja saa varoa kokoajan. Lenkin jälkeen kamat ja pyörä ovat mudan peitossa. Sitä kesää vielä odotellessa.

Tänään tuli varmaan ensimmäinen hyötyajo päällystettyjä teitä pitkin, hyvin taittui tuollakin. Hifistelijät ovat varmaan kauhuissaan ja ihmettelevät missä on hiilikuituinen maantiepyörä mutta kun ei rahat riitä :(

Huomenna pieni palauttava lenkki rullaluistimilla jos ilmat sallii, toivottavasti ensi viikolla olisi parempia kelejä...

Palautuminen on tärkeää..

Tässä on tullut ajettua lenkkejä 3-4 kertaa viikkoon, yleensä hyvällä teholla keston ollessa 2-3 tunnin luokkaa. Lihaskuntoakin olisi tarkoitus alkaa tekemään pari kertaa viikossa.

Monta kertaa on mennyt lenkit pilalle, kun on tullut huomattua että jalat tai mies ovat edelleen tukossa edellisestä kerrasta. Olen alkanut kiinnittämään palautumiseen enemmän huomiota.

Lenkin jälkeen venyttelen koko kropan. Palautusjuomana toimii Mass Recovery, jossa on hiilihydraattia ja proteiinia hyvässä suhteessa. Lenkin aikana on tullut hörpittyä lisäenergiaa Maxim energy drinkistä, joka sisältää hiilihydraatteja ja suoloja joita menettää hikoillessa. Lisäksi otan joka päivä lisävitamiinit ja omega kolmoset. Lisäksi tietenkin riittävät yöunet ja muutenkin oikeaoppinen ravinto. Näin kesäsin ravintopuoli ei ole ollut ihan hanskassa, kun kesä on hyvä tekosyy grillailla kaikkea rasvaista ja hyvää. Alkoholiakin saattaa mennä enemmän mitä kylmempinä vuodenaikoina.

Lisäravinteiden kirjo on laaja. Olen käyttänyt monia erilaisia, eri valmistajien mutta en näe niissä suuria eroja. On olemassa tuotteita joita käytetään ennen treeniä, sen aikana ja jälkeen.

Tärkein on ehdottomasti treenin jälkeinen palautusjuoma. Keho tarvitsee treenin jälkeen proteiinia korjaamaan lihasvaurioita, joita syntyy etenkin kuntosaliharjoittelussa, mutta myös muussa urheilussa. Hiilihydraatti taas täydentää energiavarastot. Nämä yhdessä käynnistävät nopean palautumisen.

Palkkarissa proteiini on usein heraa, joka on maitoproteiinin osa. Hiilihydraatti on maltodekstriiniä. Näistä voikin sitten selittää pitkät stoorit ja hifistelyt, joten lainaan hieman kun en jaksa kirjoittaa omin sanoin...




Heraproteiini 
 
"Heraproteiini on maitoproteiinin osa ja edustaa viidesosaa tästä proteiinista. Oikeastaan pitäisi puhua heraproteiineista, sillä tämä proteiini koostuu lukuisista bioaktiivisista proteiineista. Valitettavasti vain tämä osa on myös maitoproteiinin herkin osa ja suurin osa siitä tuhoutuu maidon prosessoinnissa. Vain parhaat proteiinilaadut sisältävät kaikki heran proteiinit ja niissäkin on rasva ja laktoosi jäljellä"


"Heraproteiini on ainutlaatuinen sekä aminohapporakenteensa että bioaktiivisten vaikutustensa takia. Heraproteiini imeytyy erittäin nopeasti ja soveltuu näin ollen erinomaisesti palautusjuomiin. Tutkimukset ovat osoittaneet sen edistävän selvästi myös glykogeenin tankkautumista yhdessä hiilihydraatin kanssa, paljon paremmin kuin mikään muu proteiini. Heraproteiini on myös ainoa proteiini, joka selvästi edistää solunsisäisen antioksidantin, glutationin muodostumista. Tällä on suuri merkitys lihasrasituksesta toipumisessa. Muita heraproteiinin vaikutuksia ovat mm. immuunijärjestelmän vahvistaminen, bakteerien ja virusten torjuminen ja ruuansulatuksen säätely. Nämä ominaisuudet ovat kuitenkin vain laadukkaimmissa heraproteiineissa"



Maltodekstriini

Maissitärkkelyksestä hydrolysoitu hiilihydraattiseos joka sisältää pitkä- ja lyhytketjuisia hiilihydraatteja, jotka tasaisesti vaikuttavat veren sokeriin ja nostavat elimistön energiansaantia.

Proteiinia löytyy myös kaseiini ja kananmunaproteiini muodossa. Näillä on hieman erilaisia ominaisuuksia, esimerkiksi kaseiini imeytyy hitaasti, jolloin se on huono valinta palkkariin. Monet palautusjuomat sisältävät myös lisäksi glutamiinia, kreatiinia ym. Jotka kaikki omalla tavallaan nopeuttavat palautumista.


Mutta summa summarum, tärkeintä on että suorituksen jälkeen saat proteiinia ja hiilihydraattia. Loput ravinteet ovat itsestä kiinni, jos lompakko kestää niin ei niistä haittaakaan ole. Halvinta palkkaria valmistat kun ostat erikseen proteiinia ja hiilihydraattia, ja sekoitat juoman itse. Kun palaudut nopeammin, pystyt harjoittelemaan useammin ja näin kehityt nopeammin.



Lisäravinne arsenaali: Recovery valmis palautusjuoma, Whey lisäproteiinina, Maxim energy drink suorituksen aikana ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä Grafenwalder olut viikonloppuisin.

Lisävitamiinit ja omega3.

Myös uudet ajokengät olivat tänään testiajossa, ja osoittautuivat loistaviksi. Vanhat kengät olivat luokkaa skate, melkein 3 vuotta vanhat kengän rämmäleet jotka olivat vähällä päästää varpaat esiin. Alunperin piti tilata CRC hyväksi todetut mtb kengät, mutta varastosta ei löytynyt oikeaa kokoa ja tarve oli suuri joten kengiksi valikoitui paikallisesta urheiluliikkeestä Ken blockin suunnittelemat vedenpitävät kengät. Suunniteltu käyttötarkoitus jäi hämäräksi, mutta sopivat maastokäyttöön hyvin ja vesi ei pääse läpi.

DC KB Versatile Hi Wr

Etnies skate shoes

Näitäkin kuvia räpsiessä alkoi sapettamaan kun joutui vähintään kolme otosta ottamaan ennen kuin alkoi näyttämään sellaiselta että selvää saa. Nokiaa saa vieläkin odottaa, vaikka liikkeestä lupailtiin isoa erää 21. kesäkuuta. Jos tällä viikolla edes, tai muuten lähden pääkaupunkiseudulle etsimään.


24. kesäkuuta 2012

Vanhan pyörän kunnostus..

Tajusin tässä vituksen imiessä euroja etten voi sillä lähteä viikonloppuisin railakkaasti juhlimaan ja jättää johonkin nojaamaan. Päätin kunnostaa vanhan pyöräni tähän tarkoitukseen.

Vanha sotaratsuni joka ei ole koskaan pettänyt tai jättänyt pulaan, Dbs Cybertrack saa uuden elämän jahka osat tulevat Irlannista. Vanhat rikki olevat päivittyvät uusiin kelvollisiin, mahdollisimman edullisiin ja pyörä on valmiina kuljettamaan juopunutta sankaria pitkin kyliä. Koko jäykkä pyörä muuttuu softtailiksi uuden uskomattoman satulaputken myötä joka joustaa 40mm.

Siis mitä? Joustava satulaputki. En voinut vastustella kun näin tuon kapistuksen nettikaupassa. Pelkästään kun sitä katsoo ei voi olla hymyilemättä. Miten se käytännössä toimii? Uteliaisuus vei voiton ja toivon pumpulin pehmeätä kyytiä siltä.



Zoom seatpost silver

Clarks Lock-on grips

Clarks MTB Inner brake wire

Author pedals


Näihin osiin meni rahaa huimat 30e. Sen jälkeen pyörä on valmiina ajoon 4 vuoden seisonnan jälkeen. Tarkoitus olisi pitää pyörä mahdollisimman haluttomana tavarana varkaille, jotta voisin sen kanssa huoletta humaltuneena ajella ja jättää milloin minnekkin..


Työ vielä kesken...

Uutta autoa...

Tuli vihdoin hommattua pieni pakettiauto vanhan sedanin tilalle. Pitkittelin vaihtoa, kun vanha auto oli hintaansa nähden todella hyvä. Automaattinen ilmastointi, vähän ajettu, kaikinpuolin siisti ja 180hp. Auto kuitenkin päätyi myyntiin, ja siitä irtosi 1900e. Lähdin sitten sillä rahalla metsästämään sopivaa pakettiautoa.

Tiesin, että tähän rahaan ei kummoista saa mutta jos edes toimivan. Löydettiin Vantaalta autoliikkeestä ok kuntoinen Peugeot Expert, josta oli juuri leima mennyt vanhaksi. Vähän riskillä ostettiin ja mentiin leimalle. Ainut vika oli öljypohjassa oleva tyhjennyspultti, joka vuosi joitain tippoja katsastuksen aikana. Vika oli naurettavan helppo korjata uusimalla pultin ja tiivisterenkaan.

Auto sopii kyllä käyttötarkoitukseen todella hyvin, nyt kun on tilaa duunikamoille ja saa fillaritkin mukaan. Kulutus on paljon vähemmän mitä aikaisemmin, lisäksi voi tankata halvemmalla. Vakuutusmaksutkin laskivat rajusti. Kyllä tähän mennessä tuntuu siltä että kyllä kannatti.

Vähän ilmastointia ja tehoa jäi kyllä ikävä mutta mikäs tuolla rauhassa ajellessa. Se on kyllä tullut huomattua että noita pakeja vihataan liikenteessä kun pitää roikkua aivan perässä kiinni kokoajan ja ohi vetää vaikka ajettaisiin ihan nopeusrajoitusten mukaan. Tulee vähän sama olo kun mopolla aikoinaan ajeli!

Lenkkejäkin on kivempi heittää kun voi vaivattomasti etsiä maastoja vähän pidemmältäkin, eikä tarvitse kuluttaa energiaa siirtymiseen pelipaikalle. Pitää koputtaa puuta ja toivoa että huolettomia kilometrejä olisi edessä.


Peugeot Expert


Peugeot 406 2.0T

18. kesäkuuta 2012

Sappee bikeparkissa käyty...


Lauantaina kävästiin ja oli todella mukava kokemus. Vuokrasin pyörän ja panssarit käyttöön, lisäksi lippu päiväksi ja hintaa teki 96e. Viime kerralla kun alamäkiajoa tuli kokeiltua Malminkartanolla XC pyörällä niin ero oli kyllä huima verrattuna DH pyörään. Jos tarkkoja ollaan niin kai tuo menee vielä FR kategoriaan. Vuokrapyörä oli muistaakseni Trek Session. Specsejä jäi mieleen RockShox Totem keula, Saintin jarrut ja kammet.


Hisseihin ei ollut jonoa oikeastaan yhtään. Ajettiin noin nelisen tuntia ja parin tunnin jälkeen alkoi ensimmäistä kertaa väsymään. Ajot meni kyllä todella hyvin, kun aluksi ajattelin joutuvani skippaamaan suurimman osan hyppyreistä ja muista. Vauhtia sai kelattua pikku hiljaa enemmän. Niinkin paljon että yhdestä dropista tulin vähän liian lujaa ja alastulo meni pitkäksi, jonka seurauksena kunnon voltit.

Tänään on ollut rasituksesta kipeänä koko ylävartalo ja kaatumisesta niskat. Ainut huono puoli käynnissä oli se, että tekisi mieli lähteä sinne uudestaan parin päivän jälkeen. Jossain bikeparkissa tulee varmasti käytyä vielä tänä kesänä.

Hieman sain kuvattua videotakin kaverin kypäräkameralla:



Huomenna taas traili ajoa metsässä ja kallioilla, toivottavasti ei sada niinkuin tänään.


14. kesäkuuta 2012

Nokia 808 Pureview...

Aika paljon tulee räpsittyä kuvia kännykällä kun sattuu aina olemaan matkassa. Päälle vuoden palvellut Huawei Ideos X5 (myös mallinimellä U8800) oli positiivinen yllätys. 190e hintaan sai 3,8" tarkan näytön, 5 megapikselin kameran joka kuvaa myös HD videota, 800mhz prosessorin ja android käyttöjärjestelmän.

Mutta puutteita on, etenkin kamerassa. Kuvanlaatu on vähän mitä sattuu, tarkennus ei aina toimi halutulla tavalla. Hyvässä päivänvalossa kun räpsii kolme neljä kuvaa kuvattavasta kohteesta yksi voi olla hyvin onnistunut. Myös videokuvaus takkuilee pahasti, pätkii ja puuroutuu välillä. Voi johtua jostain softaviastakin kun ei tuo android ihan bugiton ole, tiedä sitten.

Mutta, nyt on aika siirtyä uuteen puhelimeen ja valitsin Nokia 808 Pureviewin. Ihan vaan sen takia että haluan tuon huawein jälkeen kunnon kameran mukaan. Mitään pokkaria tai järkkärikameraa ei tulisi kannettua mukana kuin harvoin. Puhelimessa on järisyttävä 41 megapikselin kenno. Lisätietoja löytyy täältä ja keskustelufoorumilla täältä.

Ennakkovarasin DNA:lta toukokuussa, ja tänään liikkeestä sanottiin että 30 kappaletta oli tullut vasta heille koko ketjuun myyntiin. 21.6 luvattiin tulevan isompi satsi. Luultavasti sillon saan myös omani, joten sen jälkeen blogikuvista saa vähän paremmin selvää!


Huawei Ideos X5


Nokia 808 Pureview


Tänään laitettiin myös Shimano Saintit kiinni pyörään, todella hyvät jarrut.. kyllä kelpaa taas ajella. Ihan kiva loikkaus noista Avidin BB5 mekaanisista suoraan Saintteihin. Eron todella huomaa!

13. kesäkuuta 2012

Välineurheilua...

Kyllä tää pyöräily on vienyt mennessään. Pyörää tilatessa ajattelin sen soveltuvan satunnaisesti maastoonkin lähdössä, mutta ennen kaikkea kulkineena paikasta a paikkaan b.

Eipä tuo mieli ollut enää sama ekan ajokerran jälkeen, josta sitten alkoi tämä välineurheilu. 1,5kk aikana pyörään on kerennyt tulla jo uusi keula, tanko, vaihteet.. ja tällä viikolla jarrutkin. Sen jälkeen luultavasti ajelen tyytyväisenä tämän kauden ja ensi kesänä runko vaihtuu täysjoustoon.

Alkaa sen jälkeen olemaan niin paljon osia ylimääräisenä että niistä kasaa jo toisen pyörän. Siitä tulee sitten se paikasta a paikkaan b kulkine.

Rahallisestihan sitä voisi miettiä että miksen sijoittanut aluksi kunnolla pyörään, mutta en kadu ollenkaan. En osannut yhtään aavistaa kuinka hyvä harrastus siitä syntyi kun pyörän tilasin. Olisi myös mennyt rahat kankkulan kaivoon kun kaikki olisi mennyt niinkuin aluksi ajattelin...

Lisäksi opin huoltamaan pyörää samalla kun osia vaihtuu. Olen muutenkin kaivannut pitkään jotain huoltoa / tekemistä, ja pyörän huolto on siitä kivaa että voi jättää kesken ja työt voi suorittaa verkkokellarissa. Tuo auton huolto kun on vähän eri juttu.

 

Uudet jarrut, Shimano saint M810 

Seuraava päivityskohde, mahdollisesti eri mallinen bottom bracket, johon saisi ketjuohjuria + rattaansuojaa kiinni.. ehkä sitten vasta ensi vuonna ja eri runkoon.

8. kesäkuuta 2012

Sappee Bikepark



Tarkoitus olisi lähteä 16.6 Sappee Bikeparkkiin, joka on myös kauden avajaispäivä. Paikkahan on tarkoitettu alamäkipyöräilyyn. Pyöriä ja varusteita on vuokralla, eli vähän kun laskettelemaan lähtisi talvella. 

Säävarauksella lähtö olisi lauantaina, sitä innolla odottaen...



Alamäkipyöräilyä...

Käytiin pyörähtämässä malminkartanonhuipulla, Helsingissä. Harrastajat olivat rakentaneet kurveja ja hyppyreitä mäkeen. Rakenteilla oli juuri reitin loppuun iso boxi. Reittejä oli useita.

Parkkipaikalta

Lastattiin pyörät kyytiin ja ajettiin kohti Helsinkiä. Sää oli aluksi hieman sateinen, mutta hellitti tunnin sisällä. Mäki oli mutainen ja liukas, tuntui olevan aivan liian jyrkkä XC-pyörälle, mutta paikoitellen pystyi vetämään kovempaa jos ja kun pysyi pystyssä. Todella hauskaa hommaa kyllä. Olishan se kiva omistaa kunnon alamäkipyörä, mutta käyttö voisi jäädä niin vähiin ettei kannata investoida...


Ennen...
Jälkeen

Huipulta näkymät olivat hyvät Helsinkiin ja paikalla oli myös muita ulkoilijoita.







Mäkeä




Kaikinpuolin hyvä kokemus ja kun ilmaiseksi pääsee laskemaan niin suosittelen käymään!