27. toukokuuta 2012

Päre ajettu..

Lauantaina kelit oli mitä mahtavimmat ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Päre starttasi klo 12 aikaan jäähallilta, osallistujia oli noin 50 ihmisen verran. Ryhmä jaettiin aluksi kahtia ja myöhemmin vielä kerran. Valitsimme teknisemmän radan kallioilla vanhan mtb 24h lohjan reittien sijaan.

Kilometrejä kertyi noin 20km, aikaa meni kolmisen tuntia ja reitti oli monipuolinen. Aluksi oli siirtymä, jonka jälken paljon teknistä nousua ja laskuja kallioilla, lopuksi enemmän tasaista metsäreittiä jonka kruunasi mutainen tie loppumetreillä.

MTB lohja "päre" reitti

Käytiin vielä katsomassa Lohjanjärven ympäriajon lähtö klo 17 aikaan jäähallilta. Osallistujia oli melkeen 300 ihmisen verran. Matkaa oli 70km.


Lohjanjärven ympäriajo 2012


Vitus tarkastuksessa ennen pärettä..


24. toukokuuta 2012

Strength in Numbers

Tänään klo 22 suomen aikaa starttaa ensi-ilta maastopyöräily aiheisesta elokuvasta, Strength in Numbers. Elokuva esitetään ilmaiseksi streamina Pinkbike kautta, maailmanlaajuisesti. Samaan aikaan katsojia voi siis olla vaikkapa jenkeistä, missä kellon on sillon kolmen huitteilla iltapäivällä.

Elokuva julkaistaan myöhemmin DVD & bluraylla, joka on tottakai maksullinen. Nyt on siis oiva tilaisuus nähdä kerran ilmaiseksi kyseinen pätkä.


On Thursday, May 24th at 12:00pm PST (9:00pm CET) Anthill Films will broadcast the online premiere of “STRENGTH IN NUMBERS” live on Pinkbike. This is going to be a unique global event in the world of mountain biking: Watch the film simultaneously with tens of thousands of people from every corner of the mountain bike world through the interactive, live online premiere – for free!

Keula kiinni..

Keula tuli ripeetä tahtia suomeen, päivän kesti tilauksesta. Saa siis kiinni sopivasti ennen lauantaita.

Vanhaa keulaa irrottaessa tuli tutustutta myös tohon headsettiin, joka on integroitua mallia. Laakerit oli avonaiset, ja kupit integroituna runkoon. Lukko pala joka tulee viimeisenä ennen pölysuojaa, oli varsin veemäinen saada paikalleen näillä työkaluilla mitä omistaa. Lisäksi piti aika varovasti naputella kierretangon pätkällä mihin oli mutteri kieritetty, ettei vahingoittaisi laakereita. Vähän jäi asennus vajaaksi ja tänään olisi tarkoitus laittaa kaverilla se kunnolla kiinni. Lisäksi suoristaisi takavaihtajan kannatinta, kun on edelleen hieman vääntynyt. Aika varovasti joutuu suoristelemaan, jos napsahtaa sököksi niin ei lauantaina ajeta.

Ajoasento muuttui hieman, en koeajolle viittinyt löysästi kiinni olevan keulan kanssa lähteä ettei hajoa mitään. Spacereita oli 2cm verran alunperin 100mm keulalla, jätin 0,5cm ihan vaan sen takia että jos sahaus menee vähän ohi ettei tule liian lyhyttä. Joten keula on nyt 2,5cm korkeammalla kuin ennen.

Paremmin ajoasento voi olla  100-120mm keulalla, mutta tarkoitus olisi ostaa ens kesänä uusi täysjousto runko johon voisi tuon 140mm keulan sitten tyrkätä. Pikku hiljaa kun vielä vaihteistoa, kampia, jarruja ja vanteita renkaineen alkaa päivittelemään niin on osat jo rakentaa orkkis Vitus takaisin kasaan.

Saa nähdä miten ton headsetin kanssa käy, tarpeen vaatiessa JK Shopista pitää käydä kyselemässä löytyykö hyllystä uutta vastaavaa.

Hieman kuvaa ennen ja jälkeen uuden keulan. Kuvakulma vähän hämää, uusi kuva on ylempää.


Ylhäällä uusi 140mm, Alhaalla 100mm





22. toukokuuta 2012

Uutta keulaa..

Suomen tappiosta venäjää vastaan ja sen jälkeen tsekkiä on selvitty. Siihen tarvittiin melkeen 1 litra viskiä kahteen mieheen ennen kun alko helpottaa. Vähän pyöräilyt kärsi tapahtuneesta kun kuiva olo valtasi kehon moneksi päiväksi.

Lauantaina ajettiin 20km lenkki päälle kolmessa tunnissa, hyvin vaihtelevassa maastossa. Oli hyvät ja vaihtelevat reitit. Kauden ensinmäinen kaatuminenkin tapahtui, ja sen seurauksena takavaihtaja vähän otti osumaa. Käsin takasin kääntämällä sen sai kuitenkin suht suoraan, joten ajaa onneksi vielä pystyy.

MTB lohjan "päre" lenkki lähestyy. Sääksi on luvattu sillanen keli että hiki varmasti lentää. Tuli tossa vähän himo parempaan keulaan, ja katselin mitä oli tarjolla. Ajattelin investoida ilmakeulaan, jota voisi sitten säädellä oman maun mukaan. Nettiä tutkiskellessani tulin siihen päätökseen etten mitään dual air -keuloja hommaa, koska luultavasti säätäisin sitä jatkuvasti enkä osaisi nauttia ajosta. Vähän simppelimpi toi solo mulle. RockShox mallisto oli laaja sekä edullinen verrattuna Foxiin joten päädyin valitsemaan sieltä.

Löysin viime vuoden mallin Sektor RL keulasta, 140mm joustolla. Mukana tulee myös remote PopLoc, joka on ihan kiva lisä. Ylivuotisena sain keulan ihan hyvään hintaan CRC:stä. Tilasin paketin Expressinä, joten toivottavasti saapuu ennen viikonloppua.

RockShox Sektor RL Solo Air 140mm

Tarkoitus olisi heittää parit lenkit ennen lauantaita vielä. Allergiaoireet on helpottaneet tosi hyvin, jaksaa taas urheilla. Mielenkiinnolla odottelen "päreen" polkuja, jos vaikka niitä pääsisi testaamaan uudella keulalla.

"päreen" sää 2012


17. toukokuuta 2012

Lenkkejä...

Noniin, nyt voisi melkein sanoa että on uusi harrastus pyörähtänyt alkuun. Ajokamat on melkeinpä kaikki tulleet. Pyörässäkin on uudet pedaalit, gripit ja sopivampi satula.

Aika tiuhaan on tullu heitettyjä lenkkejä maastossa, nopeita ja hitaita pätkiä, ylä- ja alamäkeä. Pirun kivaa hommaa.. kävin aikaisemmin lähinnä juoksulenkeillä ja voi jeesus miten tylsää se alko olemaan. Nyt kun pääsee takas kotia niin on ihan puhki ja kivaa oli. Aikalailla 3 tuntia on mennyt per kerta, vähempikin varmasti riittäisi kun ei tuo kunto liian hyvä ole.. huomaa seuraavana päivänä kun paikat ja mies jumissa, vaikka mieli tekisi lähteä taas. Pitää varmaan rajoittaa tota kestoa vähän niin pääsisi useammin.

Vähän on allergia oireet vaivanneet, räkä valuu jatkuvasti mutta olo ei ole siltikään huono. Ei noi antihistamiinit näköjään kokonaan sitä poista. Ei oo aikaisemmin ollut mitään allergioita mutta pakko tää on laittaa sellasen piikkiin kun meni varmaan 6 viikkoa niin että oli kokoajan tukkonen ja kipeä olo. Testasin sit avokin antihistamiineja ja olo helpottu parissa päivässä. Nuha kyllä jäi.

Ajokamat on kyllä tosi mukavat, tilasin ajopaidaksi hyvin hengittävän, 3/4 osaa hihoilla. Shortseiksi Enduro merkkiset 2012 mallit. Kypäränä toimii Foxin dirtti malli, hanskoja on pari kappaletta. Polvisuojat on vielä 661 merkkiset.

Hyvin noi tilaukset tulee tuolta Irlannista, ja kivoja alennuksia on kanssa. Aikalailla 10 päivää kestää tulla, kun on viikonloppu välissä. Tilaisin kokeiluksi yhden Express toimitusmuotona, kesti päivän. Huhhu!

Huomenna luultavasti sataa aika paljon, ja ukkostakin on niin jää ajelut aika vähiin. Onneksi illalla tulee Suomi - USA mikä on tietysti pakko seurata, kun viimeksi tuli niin pahasti takkiin. Jos sitä lähtisi pubiin kattomaan screeniltä matsia nauttien hyvästä oluesta niin palautuisi.... lauantaina sitten pyörän selkään kun tarkoitus olisi lähteä 5 hengen porukassa ajelemaan.

Tähtäimenä olisi osallistua 26.5 Lohja MTB "päre" tapahtumaan. Tapahtuma on peruja Lohja mtb 24h:sta joka on järjestetty 06 vuodesta lähtien. Rahaa on kerätty hyväntekeväisyyteen ja sellasta. Sillasta tietoa tuli googlesta. Jostain syystä sitä ei enään ajeta ja tilalla on pienempi tapahtuma.

Pyörä on tuntunut ihan hyvältä, vähän alkanu vaan tekemään mieli täysjoustoa. Ehkä sitten ensi vuonna, ei budjetti riitä nyt...

Kertaakaan en oo vielä lentänyt turvalleni, sitä odotellessa!

11. toukokuuta 2012

Kona operator testissä...

Tänään tuli heitettyä pikku lenkkejä paikallisessa maastossa. Aika hakusessa toi maastossa ajo 4 vuoden jälkeen, varsinkin kun ei oo tullu ajettua aikaisemmin kun pääasiassa asfalttia.

Onneksi kaveri oli mukana, alla Kona Operator DH -pyörä, jossa hirveesti uutta palikkaa mitä pääsin myös testailemaan. Ihan eri tasoa vituksen kanssa, huomasi kyllä miksi on nimensä mukaisesti DownHill pyörä. Alamäkeen ajettaessa liimautuu maahan, jousitus imee isotkin kivet ja pudotukset ja tanko on leveä. Tuntuu että on jatkuvasti pitoa vaikka olisi kuinka vaikeata ajettavaa. Kaveri on kovin kehunut tuota Operatoria, myös toinen osti samanlaisen testattuaan. On siis hyvä peli. Ajoasento on todella.. miten sen sanoisi. Takakeno. Niin että ajoasento on samanlainen alamäkeen ajaessa, kuin XC maasturilla ajettaessa tasaisella. Ihan omiaan tuon tyyppiseen ajoon!

Kona operator DH alla



Sain arvokasta opetusta miten maastossa ajetaan.. nyt vielä kun ajovarusteet tulisi postissa niin pääsisi kunnolla ajelemaan lenkkejä.

Pyörästä löystyi myös takavaihtajan vaijeri jota tutkiessa oppii taas uutta..


10. toukokuuta 2012

Pyörä saapui..

Tänään se sitten tuli. Nimittäin kauan odotettu Vitus.

Seurasin lähetystä DHL:n sivuilta eilen, ja huomasin sen saapuneen Turkuun. Ajattelin että tänään se voisi tulla, joten valmistauduin aamulla odottamaan ovikellon soittoa.

Katsoin yhden aikoihin vielä sähköpostin, jonne oli tullut ilmoitus pyörän lähteneen kuriirin mukaan Helsingistä. Tajusin h-hetken olevan lähellä, ja 2 minuuttia tämän jälkeen ovikello soi. Sieltä se jättimäinen paketti sitten tuli.

Paketti juuri saapuneena


Nopeasti nimmari johonkin kämmentietokoneeseen ja paketti sisälle.. kyllä tätä on odotettukkin!

Paketti varovasti mutta nopeasti aukin ihan käsivoimin. Nyt ei ole aikaa hakea mitään puukkoa.. mutta itse kasaaminen oli todella helpooa. Oikeastaan tanko oli vain irti. Polkimetkin olivat irti.. nimittäin niitä ei ollut ollenkaan. Katsoin netistä myynti ilmoitusta, eikä sielläkään ollut mainittu mitään polkimista. Eli, ne eivät kuuluneet kauppaan.

Paketista pois


Nooh, ensi viikolla luultavasti tulee muut varusteet mitkä tilasin, ja niiden mukana on tulossa Wellgon polkimet. Pitäisi odottaa 4 päivää jotain hikisiä polkimia kun tuliterä fillari odottelee? Ei muuta kun paikalliseen pyöräkauppaan ja edullisimmat 13,90e Authorit alle.


Kasattuna

Paketin mukana tuli myös lappu, johon oli merkitty rengaspaineet 40psi. Muiden osien kohdalla oli viiva, joka varmaan tarkoittaa että ne on läpikäyty ja ovat oikein kiristetyt. Kokonaisuudessaan fillari tuntui kyllä olevan valmis ajoon, ketjutkin olivat tahmeat.

Mukana tuli myös työkaluja, etu- ja takaheijastimet, juomapullo, rungon väristä maalia kolhujen siistimiseen ja näytepaketti jostain energiageelistä.


Pikaisen testilenkin jälkeen ero on huomattava vanhaan pyörään. Rullaa todella hyvin, renkaat on paksut ja pitoa on kivasti. Vaihteet toimivat hyvin. Keulan lukitus on todella kätevä, paljon parempi ajaa asfaltilla keula lukittuna.

En voi tässä mitään kunnon arvostelua pyörästä vetää, kun ainut vertailukohde on vanha pyörä:

DBS Cybertrack, 9 vuotta palvellut soturi

Ensivaikutelma, todella hyvä! :)

9. toukokuuta 2012

Lukon hankinta

Tässä pyörää kärsimättömästi odotellessa olen selannut netistä kaiken maailman sivuja ja juttuja. Eilen myös tajusin, että en ollut tilannut minkäänlaista lukkoa pyörään. Pienen googletuksen jälkeen selvisi, että U-mallinen lukko on kaikkein paras.

Eli salamana Chain Reaction Cycles :stä tilausta, nyt on tulossa Kryptoniten U-lukko ja saman merkkinen vaijeri renkaiden kiinnitystä varten. U-lukolla runko kiinni johkin kiinteään ja vaijerilla renkaat U-lukkoon.

Tarkoitus olisi säilyttää lukittujen ovien takana, mutta matkustellessa voisi mahdollisesti lukita ulkona johkin kiinteään paikkaan. Valotolpat, liikennemerkit, pyörätelineet....

Pikaisella googletuksella tuntuu nuo Kryptoniten lukot olevan ihan hyvät hinta-laatu suhteeltaan, mutta kyllähän nuo auki saa jos näkee tarpeeksi aikaa ja vaivaa.. niinkuin kaikki lukot. Toivotaan ettei ketään kiinnostaisi edes yrittää.

Vielä video kaverista, joka oli tuohtunut pyörävarkaisiin ja päätti itse kokeilla kuinka helposti saa oman pyörän varastettua keskellä ruuhka-aikaa New Yorkissa. Aika surullinen lopputulos...





Jos joku ihmettelee "minne ne varastetut pyörät oikeen sitten menee?" niin vastaus on...







Kryptonite KryptoLok Series 2

Kryptonite KryptoFlex








Pyörän ja varusteiden hankinta...

Aloittelen blogia uudesta harrastuksestani, maastopyöräilystä. 

Olen aikaisemmin polkenut lähinnä arkiajoa pyörällä, tosin en viimeiseen 4 vuoteen. Kaverini innoittamana kuitenkin päätin tilata uuden pyörän, tällä kertaa maastomallisen.

Pienen tutkailun jälkeen, päätin tilata pyörän ulkomailta edullisemman hinnan ja paremman valikoiman perusteella. Hyväksi pyöräkaupaksi osottautui Chain Reaction Cycles joka sijaitsee Irlannissa.

Ostohetkellä oli ilmaiset toimituskulut, myös pyöriin. Myös Vitus merkkiset pyörät olivat -10% alennuksessa joten tuli säästettyä hieman rahaa. Päädyin siis Vitus pyörien uuteen 2012 malliston edullisimpaan malliin, Nucleukseen.

Ajattelin mahdollisesti myöhemmin päivitellä pyörän komponentteja, mutta näillä pääsee hyvin alkuun!









Tuohon 500 - 600e hintaluokkaan Vituksessa pisti silmään RockShoxin keula, Avidin jarrut ja täysi SRAM x4 setti. Renkaatkaan ei pitäisi olla ihan markettipyörän tasoa.

Samalla tuli myös tilattua hieman ajovarustetta. Tietenkin suurin osa alennuksella. Kypärää, ajohanskaa, polvisuojat, shortsit, aurinkolasit ja camelpak. Myöhemmin voisi investoida ajohousuihin ja kenkiin.

Näillä lähdetään tutkimaan maastoja jahka paketti saapuu! Tällä hetkellä se on matkalla kohti Belgiasta Suomeen, toivottavasti perjantaina ennen viikonloppua perillä :)

Jatkossa tulen käsittelemään ja kertomaan kokemuksiani tämän harrastuksen parissa.