1. elokuuta 2012

Pureviewistä..

On muuten aikamoinen laite tuo 808. Pari kertaa tullut testattua niin, että oon huomannut jotain mielenkiintoista ja ottanut puhelimen taskusta. Yksi napin painallus ja kamera on päällä vaikka näppäimetolisi olleet lukittuna. Monta otosta päätynyt kameran muistiin mitä aikaisemmalla puhelimella ei kerennyt tekemään.

Kuvanlaatu on aika huimaa, kyseessä on kuitenkin puhelin. Onhan 808 voittanut sokkotesteissä ihan digikameroitakin.

Asetuksia kuvaustilassa on:

  1. Automaattinen, jossa voi ainoastaan säätää salamaa.
  2. Kuvausohjelmat, josta löytyy perinteiset lähikuva, muotokuva, maisema yms. 
  3. Luova, joka antaa eniten asetuksia.

Automaattinen tila on simppeli. Puhelin asettaa parhaimmat asetukset kuvanoton olosuhteisiin. Kuvausohjelmista mielenkiintoisin on ehdottomasti urheilu, jolla saa tarkkoja pysäytyskuvia liikkuvista kohteista. Luova tila antaa päättää ensinmäiseksi kennon käytön: Pureview tai Paras tarkkuus. Pureview tiloja on 8mpx, 5mpx tai 3mpx. Paras tarkkuus on 38 mpx, jolloin ei voi zoomata kuvaa ottaessa. Asetuksista löytyy myös valinnat kuvasuhteelle joko 16:9 tai 4:3. Myös värikylläisyys, terävyys, kontrasti, jpeg-pakkauslaatu yms säädöt ovat mukana.

Näitä asetuksia voi tallentaa kolmeen eri kokoonpanoon joita voi helposti vaihdella. Videota kuvattaessa samat valinnat automaattinen, kuvasohjelmat ja luova ovat käytössä. Luovasta voi säätää videon laaduksi 1080p, 720p, 360p. Videota voi zoomata kuvaessa, sitä enemmän mitä huonompi tarkkuus. Parasta tässä onkin, kun yleensä digitaalista zoomia käyttäessä kuvanlaatu kärsii niin Pureviewissä ei. Zoomausta voi käyttää sekä kuvien otossa että videon tallentamisessa.

Puhelimen mikrofoniin on myös panostettu, 140dB meteliä pystyy tallentamaan ilman että ääni särkyy. Ääni on myös todella laadukasta.

Olen ollut todella tyytyväinen muutenkin puhelimeen. Aiemmin Nokia N8 valiteltiin että kuinka hidas käyttöliittymä siinä on. 808 on sama, mutta fiksailtu versio käyttöliittymästä ja nopeampi suoritin. Eikä tunnu yhtään hitaalta.

Käyttöjärjestelmästä, Symbian Bellestä ei ehkä löydy kaikkea säätöjä ja hienouksia mitä esim. Androidista mutta on riittävä ainakin omaan makuuni.

Kokeilin hieman kameraa parvekkeella, ensinmäiseksi 1080p täydellä tarkkuudella ja pienemmällä zoomilla:




Otin myös 360p tarkkuudella videota, joka on pienin asetus. Zoomia on taas enemmän mitä täydellä tarkkuudella:



Hinta on suolainen, mutta aikamoinen hitti puhelimesta on tulossa. Sen verran toimivaa juttua Nokia on kehitellyt että varmasti tulla näkemään myös Lumia malleissa Pureview tekniikkaa. Se on vain ajan kysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti