28. heinäkuuta 2012

Pureview hanskassa ja fillarissa uutta palikkaa

Odotus palkittiin. Pari päivää sitten Soneralta tuli Nokia 808 Pureview, ja on meinaa aika uskomaton kamera puhelimessa. Kuvaustiloja ja asetuksia on paljon, niihin perehtyessä menee tovi.

Verrattiin myös avokin kanssa iPhone 4S kameraa Pureviewin kanssa, otettiin kuvia samoista kohteista. Pureviewissä on mielestäni luonnollisemmat värit ja zoomattaessa tarkkuus ei häviä helpolla. Lisäilen niitä tänne kun kerkeän.


Pikseleitä on paljon. Kuvaa zoomatessa alalaidassa olevaan lehteen, teksti on vielä luettavaa. Puhelin tarkensi kuvan sotilaaseen.


Käyttöjärjestelmä on nopea ja reagoi hyvin. On myös tähän mennessä vaikuttanut vakaalta, yksi sovellus kaatui muttei estänyt käyttöjärjestelmää kaatumasta. Sovelluksen sai suljettua, ilman että koko puhelin meni tilttiin. Nyt pitäisi metsästää suojakuoria ja näyttöön suojakalvoa. Suomesta ei saa vielä mallikohtaisia varusteita oikeen mistään, joten varmaan tilaan ulkomailta.

Kuvia tulee räpsittyä enemmän, ja onnistuvat yleensä ensimmäisellä kerralla. Säästää paljon hermoja ja aikaa kun ei tarvitse useampaa kuvaa räpsätä samasta kohteesta ja katsoa mikä niistä oikein onnistui.

Myös fillarissa on nyt uudet kammet ja bottom bracket. Osto tapahtui tämän vuoden puolella, vaikka ensiksi ajattelin siirtää ensi kauteen. Osto oli kuitenkin ajankohtainen, kun vanhat kammet irtosivat kolmesti lenkeillä, niin että pyörän joutui taluttamaan kotiin.

Bottom Bracketin malli oli Traditional Tapered Square, joka pikaisella googletuksella soveltuu road / xc käyttöön. Sen verran vaikea kulkuista maastoa on tullut ajettua että kunnon tärinässä ja kolahduksissa eivät kiinnitykset kestäneet. Nykyiset kammet ovat Truvativin Holzfeller malliset, AM / DH käyttöön. Kampien kiinnitys on ISIS.

Kammet ovat myös 5mm lyhyemmät, 170mm pituiset. Outo tunne, kun enää ei kammet polkiessa jousta. Lisäksi uusiin kampiin tuli kiinni Nukeproofin Electron polkimet, matalampi profiili kun vanhoissa. Nyt kolahtelee siis pienemmällä todennäköisyydellä kiviin ja juurakoihin :)